Öland ... Del 2

Del 2 
Nu har vi varit i Eskilsryd några dagar och drar vidare till Öland och närmare bestämt Degerhamn där träffen för husbilar går av stapeln. Känns lite pirrigt man känner ju ingen. Men det är ju inte första gången vi sticker iväg ut på okänd mark och okända möten. Tänk alla nya möte vi var på då vi hade husvagn.
(Alla riksträffar genom hela landet och alla Nordiska träffar.) 

Innan vi for över stannade vi till vid en liten oansenlig lunch restaurang där de endast hade kroppkakor att erbjuda och det är ju bara ett måste, fick adressen av yngsta dottern som ofta är i Kalmar och jobbar.Så får jag då äntligen träffa Kita som jag följt på både husbilskompisars fb-sida och på deras hemsidan där hennes blogg fanns/finns. Så otroligt kul att hon fixade till denna träff (två träffar.)


Så många härliga möten med så otroligt fina människor och vilken lyckad träff.
Lägger inte ut några kort från själva träffen utan deras tillstånd de som var med så det får bli från själva Degerhamn. Träffen var från fre. 17 – sön. 19 juli. Så trevligt det var, pratade om att göra om detta nästa år och det hoppas jag verkligen att det blir av.


Efter träffen for vi neröver mot Otterby och svängde över till östsidan av Öland men den vägen rekommenderar jag inte om man har husbil. För här bytte besticken plats med varandra i besticklådan. Kastruller som skramlar och det är ett fasligt liv i skåp och lådor. 

Såg Karl X Gustavs mur som han lät bygga. 
Här en länk där det finns lite mer info om muren.


Öland är otroligt vacker på sina ställen rena idyllen. All denna kalksten, kungsljus och vallmon som stretar i vinden man blir lyrisk. 
Väderkvarnar som står och minner om gamla tider.


Del tre av vår husbilsresa kommer i morgon.

♥ Take care out there ... ღ

1 kommentar:

anemonen sa...

Öland är ett fint landskap och jag tror faktiskt att jag föredrar Öland framför Gotland. Kroppkakor det är ju en delikatess som alltid sitter lika fint. Tack för alla vackra bilder du visar från er resa.