Husbilsresa … Del 3

Efter många härliga dagar i Degerhamn så går färden vidare uppåt på östra sidan. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så bytte ju besticken plats i besticklådan. Så skakig och dålig var vägen upp.  
Nu var vi på väg upp mot Kårehamn där maken har en före detta jobbarkompis som flyttat till Öland, som han ville hälsa på.
Han kom och hämtade oss vid hamnen där vi stod och åkte hem till honom i hans renoverade hus från 1800-talet hans svärmor var uppvuxen och hade även bott i huset.


Jag ville upp och kika på Långe Erik från Kårehamn och upp skulle det ta cirka 1 timma. Förbi Böda Hamn och Böda Camping och det populära Böda Sand från realety serien så det tog lite tid att komma längst upp till Ölands Norra Udde.


Ölands norra udde med Långe Erik 


Stenar som var uppbyggt av turister

Långe Erik

Sakta men säkert drog vi oss ned över efter våra stopp för fika och fotografering. Finns ju hur mycket som helst att titta på. Så Öland får det allt bli fler gånger många platser som jag vill kika närmare på.

Uppskattar kommentarer här!

♥ Take care out there ... ღ

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig resa ni haft och nu kommer det fina vädret när många börjat att arbeta. Ha en fin dag.Gudrun

anemonen sa...

Jag är mycket på Öland och jag har upptäckt den östra sidan som är så vacker och inte så mycket folk. Konstigt nog.I Klintehamn har jag varit men inte uppe i fyren. Oh nej.Har ni varit på södra Öland? Om inte kan jag rekommendera Gammelsgårdens gästgiveri. Kanonfina ägare och frun känner jag och hon är så hjärtans goer, och kommer ni dit så hälsa från mig Inger i Ljungby. Kolla bland mina vänner på fejan för där finns hon Helene. Ha en fortsatt trevlig vistelse på Öland som jag faktiskt tycker mer om än Gotland som jag blev lite besviken på. Fast i Visby med omnejd var det fint. Inte tu tal om annat.