Decoupage ...

Jepp, så gav jag mig på detta med decoupage på mina betong ljuskuddar. Hade inte tänkt göra det, men måste ju stilla min nyfikenhet på hur man gör och om det var svårt.
Svårt nja, lite det måste ju till en bra passform.
Hade inte tänkt köpa dessa dyra decoupage lim som finns på marknaden och är svin dyra. Efter mycket sökande och googlande hittade jag ett på en blogg som jag tyckte passade bra och lätt att göra.
Jag blandade samman 1dl vatten och 1 dl trälim i en tätslutande burk.
Skakade runt lite och fram med en bra pensel att först stryka betongen noggrant och därefter passa in den tu delade servetten.
För när den väl är på plats så går det inte att rubba den för då går den sönder. Det fick jag erfara.
När det är klart pensla och dutta försiktigt med lim på servetten så den täcks av limmet.
När det torkat ordentligt är det dags att lacka dessa så de håller sig fina ute.


 

 


♥ Take care out there ... ღ

Decoupage - eller pappersservett-teknik - är en gammal teknik för dekoration av vardagliga föremål med hjälp av vackra pappersbilder och motiv. Decoupage är känt sedan 1700-talet i Italien. Ordet découper är franska, och betyder helt enkelt att klippa ut.
Man kan dekorera alla möjliga saker med decoupage, helst gör man det med pappersservetter, men man kan även använda sig av presentpapper, rispapper och bokmärken. Tidigare, när pappersprodukter var dyra och sällsynta, användes målningar, tyg eller tapeter. Dock är det så att ju tunnare papper man använder, desto finare resultat får man.
Man klipper eller river ut det motiv man vill använda och använder sedan olika lacker för att montera det på diverse föremål. Man kan decoupera på tyg, porslin, glas, zink och plåt, sten, trä, spånkorgar och papper. Beroende på vad man vill dekorera använder man olika lack.

 

1 kommentar:

Anette sa...

Dom är verkligen snygga, både med och utan decoupage! /Anette