Wapnö julmarknad

Beställde en bussresa genom diabetesförbundet till Wapnö julmarknad utanför Halmstad. Denna resa ser jag fram mot. På fredag bär det av på en hel dag. 
Billigt var det oxå, allt ingår i priset av 500 kr för två personer. Bussresan, inträde, kaffe och lunch.

Det här kunde jag läsa om marknaden på nätet.


bilden är lånad från nätet
 
Julen börjar på Wapnö. Bland glöggdoft och pepparkaksos i Magasinet och i mejeriets visningsrum bjuder nittio hantverkare och matproducenter på julkänsla genom visning, försäljning och provsmakning av sina härliga julprodukter. I det vackert julpyntade Slottet serveras julgröt och skinksmörgås, hembakade julkakor, nygräddade Wapnövåfflor och varm choklad.Jul på Wapnö utanför Halmstad är nu västkustens största julmässa. Sammanlagt deltar över 90 hantverkare, gårdsföretag och småskaliga tillverkare av mat på mässan som växer snabbt.
Det fantastiska gamla spannmålsmagasinet, Hallands största korsvirkeshus, fylls av hantverkare av alla de slag. Eneslöjd, keramik, silversmide, handstöpta ljus, svepaskar, textilt hantverk och en mångfald av Sveriges bästa hantverkare är på plats.
I gården fylls matbodarna med julens alla delikatesser. Här hittar du småskaligt producerad mat av olika slag - grönkål, julgodis, stenugnsbakat bröd, goda sylter och safter, småländsk chark, lutfisk mm.
Wapnö är en av landets största och mest intressanta gårdar- här finns ett eget mejeri och provsmakning av gårdens egna produkter. I ladugården bor 1000 kalvar och kor. Glöm inte ett besök på gårdsmejeriet där du får se hur mjölken blir till. I slottet serveras jultallrik och i caféet kan du njuta av våfflor gjorda på Wapnös eget mjöl med Wapnögrädde därtill. Välkommen till Jul på Wapnö!
♥ Take care out there ... ღ

Inga kommentarer: