Egenvårdsvecka på Tjörn den 20 aug.


Redan då jag klev ur bilen ute på Tjörn och Billströmska folkhögskolan kände jag ett stilla lugn och en rofylld tystnad.

Möttes upp av Monica som är ordförande i diabetesföreningen Göteborg som gav mig ett varmt välkomnande  kände direkt att det här kommer att bli en bra vecka.

Eftersom vi inte kom in på våra rum direkt fick vi placera vårt bagage i en städskrubb och det var helt OK.

Vi samlades i en byggnad som kallades ”Humleboda” där vi gjorde en presentation av varandra. Sådant lättar alltid upp stämningen och släpper lite på  osäkerheten. Vi var 16 deltagare eller det kanske var 17, ja, ja man kan inte komma ihåg allt. Många av deltagarna hade varit med tidigare och kände varandra. Även här kände man sig inte utanför utan man kom snabbt in i gemenskapen.

Efter lunchen inledddes eftermiddagen med medicinsk yoga där vi fick ta del av den teoretiska yogan som jag inte går in på närmare här utan man kan söka på nätet efter mer om man är nyfiken, därefter fick vi pröva på att utöva yogan som vi pratat om ”Kundalini yogan”.

På kvällen blev det underhållning av Lars-Erik Frendberg med sonen Johan som spelade girarr och sjöng två mycket bra musiker eller kanske ska kalla dem trubadurer. Det var många glada skratt och tillrop, jodå även en del allsång blev det också.
 

(På Frölunda Kulturhus kan man pröva på medicinsk yoga med
start den 4 september kl. 17.30 – 18,00,
 ingen föranmälan men man bör vara där i god tid och kostnaden var 50 kr.)

♥ Take care out there ... ღ

Inga kommentarer: