Egenvårdsvecka på Tjörn 22 aug.


Onsdagen kom och det var dags för nästa föreläsare.

Eva Green- Fredriksson lärare på skolan skulle leda oss in i vardagspsykologin om stress och hur vi påverkas. Hur vi ska försöka stressa mindre. Här avslutade vi med avslappning.

Nu bar det av till ”Korea” en annan av alla byggnader som finns på Billströmska. Där skulle Jan Fredriksson ledsaga oss i akvarell målningens konst som stod på dagordningen, genast kände jag lite från skoltidens prestations ångest.

Men det var till att bita ihop och testa sig fram. Gick mycket bra bara man släpper taget och låter fantasin få fritt. Nja, fritt var det ju inte direkt först skulle vi måla av en vit mugg på ett vitt papper, gick så där hyfsat. Detta gjorde vi med kol-penna.

Så kom då färgerna fram och Jan visat oss hur färgerna fungerar tillsammans och vilka av färgrna man kunde blanda. Hur man kunde vända på pappret så färgen rann han kallade det häll- och dräll övning.
Dagen avslutades med avslappning.

 Kvällen avslutades med ännu en underhållare/trubadur Gert Magnusson som sjöng och berättade om Tjörn och dess historia som gick från mun till mun. Pratade om en man som hette Martin Martinsson som kom från Orust.

 
Hämtat från nätet.
Martin Martinsson, 1913-1997, traditionell sångare från Orust. Han har bidragit till den bohuslänska vis- och folkmusikrepertoaren med ett stort antal sånger av olika karaktär (trallade låtar, 'småstubbar', vallvisor, bröllopsvisor, nidvisor och medeltida ballader, etc.). Till de mer kända sångerna hör Bröllopsvisa från Stångenäs och Den Lillas Testamente. Martinsson var liksom sina förfäder smed och lantbrukare i Svineviken nära Henån på Orust.

Det var verkligen givande säger en som verkligen gillar att få höra om gamla tider och dess historia som ligger bakom.

 

♥ Take care out there ... ღ

1 kommentar:

anemonen sa...

Vilken trevlig dag. Önskar att jag hade varit med. Sånt gillar jag. Bra att lära sig slappna av och njuta ibland.