Egenvårdsvecka på Tjörn 21 aug.


Tisdags morgon och det var dags för nästa föreläsare.
Distrikt och diabetessköteskan Thor Ullnes. Lotsade oss genom diabetikerns värld.  Han höll oss i sitt grepp och fängslade oss hela dagen med både det ena och det andra mycket nytt och sådant som jag inte hade en aning om kom upp.
Skönt när man får lite mer kött på benen som man säger.

Vi pratade om olika mediciner och dess biverkningar. För alla har vi ju olika typer av diabetes och känner olika för de olika mediciner som vi blir ordinerade.
Typ-1 diabetes har man ju hört talas om men LADA hade jag aldrig hört om tidigare så det blev nytt för mig, den ligger närmare Typ- 1, själv är jag en Typ-2 diabetiker.

Maten man stoppar i sig kom upp och det är ju tallriksmodellen som gäller. GI- metoden med allt fett rekommenderade han inte. 
När man helst ska ta sin spruta. Han förordade att ta den precis vid bordet, för som han sa det är inget att skämmas över och vad det är på tallriken, som något man gillar eller inte.
 

Vi höll på från kl. 8.30 till kl. 16.00, därefter kom det en från ett finskt läkemedelsföretag ”Mendor” och demonstrerade en ny typ av blodsockermätare. Såg ut som en liten mobiltelefon.

Även denna kväll var det ordnat med underhållning av Thérèse Röök och Tord Oskarsson. (De kan man se i en föreställning i Uculumskyrka den 16 sept. gratis men man kan också se dem i Tyska kyrkan längra fram men då mot en kostnad.)
Thérèse Röök och Tord Oskarsson
 
♥ Take care out there ... ღ

Inga kommentarer: