Mera frön ...

Så kom det mera frön med posten igår. Det var från en person som jag inte känner. Är med i en Facebook- grupp som heter "Trädgårdsväxter! Sälj, byt eller efterlys" . Som sagt igår kom det mera frön och jag fick dem betalade bara portot på brevet jag sände till kvinnan.


De frön som kom heter "Paeonis suffeuticosa" (en buskpion)


"Paeonia rockii" (en trädpion) båda är hybrider och blir rätt stora med åren.
Men förs ska fröna Stratifiering.

Texten hämtad från Wikipedia:
Stratifiering är när man köldbehandlar frön manuellt för att de ska gro. De flesta perenna växter som lever i ett tempererat klimat har frön som behöver en period av kyla för att gro. Man kan till exempel placera fröna i en plastpåse i kylskåpet på ett lätt fuktat hushållspapper eller i en burk med fuktad vermikulit. Beroende på art behöver man stratifiera olika länge, det kan vara allt mellan en vecka och flera månader. Vissa arter kan kräva flera perioder med omväxlande kallt och varmt för att gro.


Förklaring av VERMIKULIT= Vermikulit, (Mg0,5,Ca0,5,Na,K)0,7(Mg,Fe,Al)3[(OH)2(Al,Si)2Si2O10]·4H2O, är ett mineral som expanderar när det upphettas. Värmebehandlad vermikulit är poröst och fuktighetsbevarande och används bland annat vid växtförökning och i terrarium.
Även detta hämtat från Wikipedia.
Båda bilderna är lånade från nätet.


♥ Take care out there ... ღ
Läs andra bloggars åsikter om
, , , , , ,

1 kommentar:

Gisan sa...

Trodde att jag hade kommit fel först. Men insåg snabbt att det var en ny design. Fint! Kramar...