Dagboksblad från Australien

En söndag vid poolen.
Vi befinner oss i Australien, en helt vanlig söndag i början av Mars 2008 (2/3).
Solen skiner och temperaturen stiger och det blir allt varmare för var minut som går, vad säjs om + 26˚C klockan 08.00 söndag morgon. Har precis avverkat en härlig frukost av kaffe, smörgås med rökt skinka och en fruktsallad som jag tillrede i fredags eftermiddag.
Dagens agenda har vi inte riktigt bestämt ännu, men det lutar åt att gå till poolen och försöka lapa lite sol där. Därefter hade vi tankar på att åka till ett Outlet eller någon annan sevärdhet. Får inte överanstränga ”Mr Red Back” onda knän.
Igår var det en tur på Brisbane River. Floden med det bruna vattnet, men de badar och åker ”Jet-Ski” så det står härliga till.
Bestämde oss för att starta dagen vid poolkanten och bara njuta av livet och solen. Spelande sikador, palmernas svisande ljud för vinden. Alla andra blad som vajar i vinden och solens strålar som gör dem glittriga.
Trafikens brus, inte störande men bara gör dig uppmärksam på att den finns där någonstans. Vattnet som porlar från bubbel-poolen ned i stora poolen.
Det vilar ett lugn och en trivsamhet som jag tidigare inte träffat på. Vi bara njuter av solen, värmen, dofterna, ljuden allt i en härlig harmoni med varandra. Ungefär som en härlig kryddblandning som blandats i en god maträtt och som får stå och dra till sig.
Någon försöker komma i poolen, men vattnet är för kallt. Jag vet inte och hade inte för avsikt att känna efter heller. Har alltid varit en badkruka och kommer så att förbli. Läser lite ur en bok jag haft med mig. Lägger den åt sidan och bara njuter av livet och vad det erbjuder för tillfället.
Allt är så fantastiskt också få förunnat att få denna möjlighet till så otroliga upplevelser, vilket lockar fram den bättre sidan av människan, all denna vänlighet vi möter. Mötte vi inte under våra år i USA. Sorry to say.
Efter en timma eller två där vid poolen har solen gjort sitt för mig och mina axlar. Lite lätt röd. Jag har ändå suttit under parasollet i skuggan, men solen gör sitt även där.


For till Outleten men det var inte mycket att ha, mest möbler troligtvis hamnade vi på fel Outlet. Kollade in lite där, som sagt det var inte mycket att ha. Vidare till vårt Shopping Mall där vi åt lunch, handlade mer frukter, ska göra en frukt sallad för morgondagen. Galinamelon, honungsmelon, vattenmelon, papaya, ananas och mango, mer rökt skinka, vatten och lite annat.
Eftersom vi bor på ett hotell som innehar endast lägenheter är det lite lättare med mathållningen och kul att få fixa iordning lite att äta. Kan bestämma om vi vill äta ute på restaurang eller tillaga mat själva. Det är ju kul att få testa råvarorna de har här.


Take care out there ... ღ LottaM ...ღ

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

mimmi sa...

Det lät ju riktigt gott får jag säga och speciellt just nu när det är full snöstorm här :)

LottaM ..ღ sa...

Svar till Mimmi:
Ja, det var ett par sköna veckor "down under". Här har vi oxå snästorm. Må så gott.